İçeriğe geç

Beduş Ne Demek

Bedüş nedir?

Betüş (1-240) bir peri olan Dudu ve bir ölümlü olan Taci’nin kızıdır. İlk evliliğinden iki çocuğu olan Sadık adında bir ölümlüyle evlenir. Bir peri olmasına rağmen, büyüsünü yalnızca gerektiğinde kullanır ve mütevazı bir hayat yaşar. Büyüsünü yalnızca iyilik için kullanır.

Berkuş ne demek?

Tramp – İngilizce sözlük. Farsça χāne bar dūş خانه بر دوش “evi omuzunda olan evsiz kişi” ifadesinden alıntıdır.

Bedâat ne demek?

1. Güzel olma durumu, güzellik. 2. Yenilik [Bir zamanlar “özgünlük”ün karşılığı olarak kullanılmıştır].

Bedbin TDK ne demek?

Bedbin, Farsça kökenli bir kelimedir ve karamsar, umutsuz, kötümser anlamına gelir. Bedbin kime denir? Bedbin kelimesi üzgün ve karamsar insanlar için kullanılır. Bir cümlede karamsar ve kötümser bir kişiden bahsetmek istediğinizde Bedbin kelimesini kullanmak doğrudur.

Bediş nedir?

1. Süsleme, dekorasyon, nakış.

Sihirli Annem Çilek diziden neden ayrıldı?

Çilek, diziye 39. bölümde katılan babasının meslektaşı Yavuz’a aşık oldu. Yavuz ile Eda’nın ilişki yaşamasını istemeyen Çilek, Yavuz’u kendine aşık edip Eda’dan ayırmak için çeşitli yöntemlere başvurdu ve yaptığı büyünün cezasını çekti.

Arbuş ne demek?

Arbus (Sardunyaca: Àrbus), Sardunya’nın güneyinde bir belediye ve küçük bir kasabadır. Yüzölçümü 269,12 km²’dir. Belediyenin nüfusu 6’dır.

Keş demek ne?

Keş, süzme yoğurttan yapılan sert bir lor peyniridir. Bolu ve çevresinde formu küf formatındadır.

Ayyaş argo mu?

Sarhoş kelimesi Türkçe’de argo sayılabilecek kelimelerden biridir. Aynı zamanda anlamı itibariyle Türkçe’de en çok kullanılan kelimelerden biridir.

Debbâbe ne demek?

(ﺩﺑّﺎﺑﻪ) i. (Ar. debbābe) İçine girenin ok, taş vb. kullanabileceği. Cisimlerden korunmak için deriyle kaplanmış, kaleye yaklaşılmasını ve yuvarlanarak yok edilmesini sağlayan namlu biçiminde bir savaş aleti.

Besâir ne demek?

(ﺑﺼﺎﺋﺮ) i. (ar. baṣar “görmek”, baṣіre “delil, ders”, çoğul hali beṣā’ir) İnsanlara ders veren durumlar ve deliller: Çeşmân-ı zü’l-basâire her seng-i makbere / Mir’ât-ı sâf çehre – Bu bir ders değil midir (Hersekli Arif Hikmet).

Bîtâb ne demek?

(Farsça olumsuz bī- ve tāb “güç, kuvvet” ekiyle bī-tāb) Zayıf, güçsüz, bitkin, yorgun: Yüzü örtülü, bitkin bir halde yatıyor. (Reşat N. Güntekin)

Bedbin hangi dilden gelir?

bedbin – Nişanyan Sözlük. Farsça bad bīn بد بین “kötülüğü gören” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Farsça bad بد “kötü” ve Farsça bīn بین “gören” kelimelerinin bir bileşimidir.

Nikbin bedbin ne demek?

Farsça nīk نیک “iyi, güzel” (NOT: Bu kelime aynı anlama gelen Orta Farsça nēvak veya nīyak kelimesinden türemiştir) ve Farsça bīn بین “gören” kelimelerinin bir bileşiğidir. Daha fazla bilgi için Bed Box’a bakın.

Vaveyla isim ne demek?

“Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, ağıt yakmak, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır. Örnek cümleler: Mezarlıkta, sevdiklerini kaybedenlerin sözleri yürek parçalayıcıdır.

Berduş neye denir?

Çok ama çok büyük bir hangar, dağınık bir serseri yatağı…

Berduş oldum ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: tramp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir